Pieczarki z wędzonym serem
            
Prosta przystawka z pieczarek, idealna na spotkania w domu, małe imprezki czy też na grilla. Polecam
Na 6 porcji
- 6 dużych pieczarek
 - 6 plastrów wędzonego sera
 - 2 pory (tylko biała część)
 - 1 łyżeczka suszonej bazylii
 - 2 łyżki masła
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - szczypta soli, i pieprzu ziołowego
 
Por pokroić w piórka i podsmażyć na maśle na lekko rumiany kolor.Przyprawić solą, pieprzem i ziołami - do smaku. 
Następnie pieczarki umyć i osuszyć - wyjąć ogonki.Każdą pieczarkę układamy na oddzielnym kawałku foli wcześniej wysmarowanej folią nakładamy farsz i kładziemy po plasterku sera i zwijamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 C na ok 30 minut. 
Smacznego 
            

