Pieczarki w szynce parmeńskiej

Pieczarki w szynce parmeńskiej
Zdjęcie - Pieczarki w szynce parmeńskiej   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Aromatyczne pieczarki które rozpływają się w ustach, to doskonały dodatek do grilla i nie tylko...  nadzienie z cukinii, sera z niebieską pleśnią i szynki polecam...

Na 6 porcji

  • 6 dużych pieczarek
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 mała cukinia
  • 100 g sera z niebieską pleśnią 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 gałązka rozmarynu  lub 1/2 łyżeczki suszonego

Pieczarki umyć i osuszyć, wyłamać ogonki.Cukinię i ogonki od pieczarek pokroić w kostkę wycisnąć czosnek - dodać pokruszony rozmaryn wymieszać i podsmażyć na minimalnej ilości oliwy. Nadziać pieczarki farszem i pokruszyć do każdej ser. Następnie każdą pieczarkę zawijamy szynką parmeńską - łączeniem do dołu. Kładziemy na foli aluminiowej wysmarowanej wcześniej oliwą i zawijamy każdą osobno. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 20 minut, lub na grillu do miękkości pieczarek.

Smacznego

Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - Pieczarki w szynce parmeńskiej   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pieczarki w szynce parmeńskiej   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów