Pieczarki faszerowane


Mąż przyniósł do domu pieczarki - giganty. W sam raz do zjedzenia w całości.
Połowę opanierowałam i usmażyłam jak kotlety, drugą połowę nafaszerowałam i upiekłam w piekarniku.
Składniki:
8 dużych pieczarek
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
150g sera
sól, pieprz
Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z bułką, dodać jajko, połowę startego sera, doprawić.
Kapelusze oprószyć solą i pieprzem wewnątrz. Uzyskaną masą nadziać kapelusze.
Piekarnik nagrzać do 200C. Pieczarki położyć na paierze do pieczenia na blaszce, posypać resztą sera, wstawić do piekarnika na 30 minut.
Podawać z sałatą i świeżą bułeczką.
Smacznego :)

A rok temu na deser mieliśmy torcik jogurtowy:
