Pęczak z warzywami

Pęczak z warzywami

Zdjęcie - Pęczak z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Witajcie :-) Dziś danie z kaszą pęczak i warzywami. Takie bez mięsa, bo ileż można, za to bób, marchewka, czerwona cebula i por. Wszystko doprawione solą i pieprzem. Wyszło smacznie i zdrowo :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy pęczak
  • 1 opakowanie mrożonego bobu
  • 3 - 4 większe marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 por
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane do smażenia


1. Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tak samo robimy z bobem.
2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego, wrzucamy pokrojoną cebulę i pokrojonego pora. Podsmażamy chwilkę, dodajemy startą na tarce marchewkę. Jeśli trzeba dodajemy jeszcze łyżkę masła i dusimy na małym ogniu.
3. Jak kasza będzie ugotowana, to dodajemy kaszę, posiekaną natkę pietruszki, bób po ugotowaniu obieramy z łupinek i również dorzucamy do reszty. Jeśli trzeba doprawiamy i gotowe :-)

Zdjęcie - Pęczak z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pęczak z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pęczak z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów