Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym

Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym

Zdjęcie - Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)

- 200 g kaszy pęczak

- 1 cukinia

- 2 białe papryki

- 5 łodyg selera naciowego

- 2 łyżki oleju

- 1 łyżeczka soli

- 1 łyżeczka sałatki mechouia (pasta z papryki, można ją zastąpić inną pikantną przyprawą)

S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
kaszę gotujemy, warzywa kroimy w kostkę i dusimy do prawie miękkości na 2 łyżkach oleju z dodatkiem soli i sałatki mechouia. dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy, konsumujemy ;)

Kategorie przepisów