Pasztet z indyka

Pasztet z udźca indyka, z dodatkiem drobiowej wątróbki, ziół i suszonych pomidorów. Do klasycznych mięsnych pasztetów z reguły dodaję boczek, tym razem zrobiłam wersję odchudzoną i zrezygnowałam z boczku. Smakowo nie wyczuwam żadnej różnicy, jednak pasztet jest bardziej kruchy.
Bardzo polecam ten smaczny pasztet, nie tylko na Święta
- 700 g. mięsa z udźca indyka ( bez skóry )
- 250 g. wątróbki drobiowej
- 1/4 szklanki suszonych pomidorów w płatkach ( można zastąpić suszonymi grzybami )
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 2 małe cebulki pokrojone w piórka
- duża szczypta gałki muszkatołowej
- 1 mała bułka razowa pokrojona w większą kostkę
- 1 duże jajko
- sól morska i pieprz
- olej do smażenia