Pasztet wielkanocny

Zdjęcie - Pasztet  wielkanocny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

50 dag łopatki

50 dag karkówki

30 dag surowego boczku

30 dag wątróbek drobiowych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1 duża bułka

1 jajko

sól

pieprz czarny

gałka muszkatołowa

ziele angielskie

listki laurowe

olej

Mięso pokroić w grubą kostkę, wrzucić do gara z obranymi warzywami. Zalać wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować przez 40 minut. Obraną cebulę, pokroić w plastry, zeszklić na oleju. Dodać wątróbkę, pokrojony boczek i dusić. Bułkę namoczyć w tłuszczu, który został z pieczenia (można dodać mleka, gdy jest za mało sosu lub wywaru, który został z gotowania mięsa).

Wszystkie składniki przekręcić przez maszynkę (małe sito) 3 razy. Wbić jajko, zetrzeć gałkę muszkatołową, dodać sól, pieprz. Wszystko razem wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st.

 

 

 

Zdjęcie - Pasztet  wielkanocny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pasztet  wielkanocny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pasztet  wielkanocny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Pasztet drobiowo-wieprzowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

6

za górami ,za lasami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Gulasz z wolnowaru

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Kurczak z cykorią w sosie z wi…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Roladki drobiowe z naleśnikiem

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

2

Paprykarz - Karkówka z pieczar…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Burger z oscypkiem i żurawiną

Kaś Kaś
Bake&Taste

Kotlety mielone z porem i piec…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Burgery wołowe z jalapeno i wa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Pikantne udka kurczaka w chrup…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Golonka w piwie z ziemniakami…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Tikka Masala z jagnięciną

Dzi Dzi
karmelowy