Pasztet warzywny

Zdjęcie - Pasztet warzywny  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Bardzo smaczny pasztet warzywny z serem i... delikatny, mokry ... polecam :-)


  • 1 brokuły
  • 1/4 kapusty włoskiej
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu białego
  • 300 g żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 1 pęczek zielonej pietruszki

 

Brokuły porozdzielać na różyczki, ułożyć w garnku do gotowania na parze razem z kapustą ugotować i wystudzić. Następnie jajka lekko ubić, dodać do nich wystudzone brokuły i kapustę - zmiksować. Por pokroić w piórka podsmażyć na oliwie - przestudzić i wrzucamy do masy warzywnej .Dodać przyprawy, zmiażdży czosnek, oraz bułkę tartą, starty żółty ser , 1/4 część zostawić do posypania wierzchu. Całą masę wymieszać jeszcze z posiekana drobno pietruszką i wylać do blaszki wcześniej wysmarowanej tłuszczem i piec ok 30 minut w 180 C z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia posypać resztą startego sera i piec jeszcze chwilę do roztopienia - wystudzić i podawać jako przystawkę.

 

Smacznego


Wydrukuj przepis

 

 

Przepisy z tych kategorii

Mizeria

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Pasta z brokuła i brukselki

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Surówka z brukselki z czerwoną…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Grillowany bakłażan z pesto i…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Jesienna sałatka z kaszy grycz…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Zupa z fasoli Mung

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

2

Zielone ciasto cytrynowe z kiw…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Omlet z brokułami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Zupa krem brokułowo - jarmużow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Jogurtowy sos z zielonym pesto

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Makaron / Spaghetti z groszkie…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Ekstrakt miętowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku