Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami

Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami

Popularna w wielu domach pasta kanapkowa z wędzonej makreli. Są różne wersje, ja zawsze przygotowuję ją z dodatkiem ogórków kiszonych, jajek i cebuli. Jest łatwa w przygotowaniu i dość sycąca. Świetna na śniadanie i kolację. Polecam!

Zdjęcie - Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkamiSkładniki
  • 1 wędzona makrela

  • 3 duże ogórki kiszone

  • 5 jajek

  • 1 cebula

  • 3-4 łyżki majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do miski.
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do jajek.
  • Ogórki pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru płynu, dodać do reszty składników.
  • Mięso makreli oddzielić od ości, podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do
    miski.
  • Dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.

Kategorie przepisów