Pasta z twarogu i tuńczyka

Pasta z twarogu i tuńczyka

Pyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam! Przepis znalazłam na stronie cookidoo. Zapraszam do przygotowań!

Zdjęcie - Pasta z twarogu i tuńczyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach
1 jajko ugotowane na twardo
100 g półtłustego twarogu
120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu)
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
mały pęczek szczypiorku, posiekanego

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :)

Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce.

Zdjęcie - Pasta z twarogu i tuńczyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów