Pasta z tuńczyka i wędzonego twarogu

Wędzony twaróg to jedno z moich najnowszych odkryć kulinarnych ;) Ma bardzo ciekawy, wyrazisty smak i od razu przypadł mi do gustu. Po zadegustowaniu 'solo' postanowiłam połączyć go z tuńczykiem i zrobić pastę kanapkową. Zgodnie z oczekiwaniami, otrzymałam coś zbliżonego w smaku do tzw. „awanturki” czyli pasty z wędzonej makreli i twarogu. Pycha! :)
PASTA Z TUŃCZYKA I WĘDZONEGO TWAROGU
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
200g wędzonego twarogu,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka majonezu,
1 cebulka dymka,
sól i pieprz
Twaróg u tuńczyka rozdrobnić widelcem w misce. Dodać drobno posiekaną cebulkę, majonez i tyle jogurtu, by pasta miała odpowiednią konsystencję. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.