Pasta z makreli i jajek - wersja dietetyczna

Pasta z makreli to zdrowa i odżywcza propozycja do różnego rodzaju kanapek, faszerowanych jaj czy pomidorów. Rewelacyjnie smakuje na świeżym chlebku, ale także solo lub w wydrążonym pomidorku. Propozycja, którą wielu z Was zna - dzisiaj moja wersja dietetyczna :)
Polecam :)
SKŁADNIKI:
1 średnia wędzona makrela
2 jajka
2 małe ogórki konserwowe
1 łyżka posiekanej pietruszki
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego light)
sól i pieprz
Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Makrele obierz z ości i rozdrobnij widelcem na bardzo małe kawałki.
Jajka i ogórki pokrój na bardzo małą kostkę, dodaj makrelę, posiekaną pietruszkę oraz jogurt. Dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw by składniki się "przegryzły".
Smacznego :)