Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

Idealna do ciemnego pieczywa. Bardzo dobrze sprawdza się również jako dodatek do różnego rodzaju sosów warzywnych i zup.

 

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Ilość porcji –  12-14

Czas wykonania –  10 min.

Stopień trudności –  bardzo łatwy

 

Składniki:

  • 400 g białej fasoli z puszki
  • 80 g suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z olwek
  • zioła: bazylia, oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. fasolę płuczemy i osuszamy na durszlaku,
  2. czosnek obieramy
  3. wszystkie składniki wrzucamy do naczynia, miksujemy i gotowe :)

 

Inne propozycje:

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Pasta z makreli z jajkiem

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Pasta łososiowa z jajkiem i korniszonem

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Serowa pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami



Kategorie przepisów