Pasta z fasoli

Pasta z fasoli

W poszukiwaniu kolejnych smarowideł na chleb trafiłam na ten przepis. Wiedziałam, że fasola dobrze sprawdza się w tego typu rzeczach więc wyciągnęłam puszki, zmiksowałam z dodatkami i po chwili można było zajadać pyszne kanapki. Pasta smakuje jeszcze lepiej po schłodzeniu.

Zdjęcie - Pasta z fasoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło

Składniki:

  • 400 g fasoli z puszki
  • 1 duża cebula
  • 1 pełna łyżka curry
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku

Cebulę pokrojoną podsmażyć na oleju, aż się zeszkli. Dodać curry i wszystko razem przesmażyć. Fasolę odsączyć z zalewy i umieścić w blenderze razem z podsmażoną cebulą i sokiem z cytryny. Zmiksować na gładką pastę. Dodałam 3 łyżki oliwy ponieważ pasta wyszła mi zbyt sucha. Przed podaniem koniecznie schłodzić.

Smacznego:)

Kategorie przepisów