Pasta "śródziemnomorska"

Pasta  "śródziemnomorska"

Prosty sposób na zdrową pastę.
Kupiłam jakiś czas temu mieszankę strączkowców na zupę firmy Florpak, tzw. śródziemnomorską, w skład której wchodzą:  fasola piękny jaś medium, fasola biała jednolita, fasola mungo, fasola adzuki, fasola czarna, fasola red kidney, fasola malinka, groch żółty połówki, soczewica brązowa, soczewica zielona, ciecierzyca.
Pierwotnie planowałam zrobić z niej zupę, ale w trakcie gotowania stwierdziłam że wolę pastę niż zupę :)
Wygotowałam więc z niej wodę i zmiksowałam całość, dodałam siemię lniane, trochę posiekanego koperku i purre z dyni. Oczywiście całość przyprwiłam do smaku i pasta gotowa :-)
Trochę czasu zajmuje gotowanie strączkowców do miękkości (oczywiście trzeba je również namoczyć wcześniej) ale warto :-)

 Zdjęcie - Pasta  "śródziemnomorska"  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pasta  "śródziemnomorska"  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Kategorie przepisów