Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem

Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem

Na początku lutego zapytałam moich sympatycznych gości na facebooku czy mają
jakieś pomysły na pasty do chleba. Pojawiło się mnóstwo fajnych propozycji dlatego postaram się co tydzień zrealizować jeden z nich. W sumie wymieniono 16 różnych i ciekawych kompozycji. Mój dzisiejszy wybór to pasta jajeczna, której składniki zdradziła nam Marzenna Głogowska: „jajo, szczypior, rzodkiewka, sól, pieprz, czosnek granulowany, ketchup, majonez, chrzan”. Delikatnie zmodyfikowałam
składniki. Zamiast szczypioru użyłam rzeżuchy (tak pięknie na mnie zerkała z
parapetu :) oraz pominęłam czosnek i keczup. Co mogę więcej napisać ? Nic…, oprócz tego, że wyszło bardzo smaczne smarowidełko do pieczywa. Dziękuję ślicznie Marzenko za inpirację i pozdrawiam.

 

Zdjęcie - Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Ilość porcji –  na 4-5 kanapek

Czas wykonania –  10 min.

Stopień trudności –  bardzo łatwy

 

Zdjęcie - Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 5 rzodkiewek pokrojonych w drobną kosteczkę
  • garść rzeżuchy (wg uznania)
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka)
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. jajka kroimy w kosteczkę,
  2. do jajek dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
  3. gotowe :)

 

Inne propozycje:

Zdjęcie - Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

Zdjęcie - Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Serowa pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami

Zdjęcie - Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Domowy smalec ze skwarkami





Kategorie przepisów