Pasta jajeczna z curry

Pasta jajeczna z curry
 

Niedawno pokazywałam przepis na klasyczną pastę jajeczną ze szczypiorkiem – klik. Dzisiaj wersja na orientalną nutę z dodatkiem przyprawy curry. Słyszałam o tej paście na długo przedtem zanim ją przyrządziłam. Nie mogłam przekonać się do tego połączenia, w końcu jednak spróbowałam i od tamtej pory robię ją regularnie. Bardzo nam posmakowała :).

  Zdjęcie - Pasta jajeczna z curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Pasta jajeczna z currySkładniki
  • 2 duże jajka

  • 1 ½ łyżki majonezu

  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

  • 1 czubata łyżeczka przyprawy curry

  • sól

Przygotowanie
  • Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do głębokiego talerza. Rozgnieść widelcem, dodać majonez, natkę pietruszki, curry i szczyptę soli. Wymieszać, posmakować, w razie potrzeby doprawić do smaku solą.

Kategorie przepisów