Parówki z żółtym serem zapiekane w cieście francuskim

Parówki z żółtym serem zapiekane w cieście francuskim

Zdjęcie - Parówki z żółtym serem zapiekane w cieście francuskim  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Często na śniadanie lub kolację robię parówki z żółtym serem zapiekane w cieście francuskim. Bardzo proste w wykonaniu i szybkie danie, mi najlepiej smakują polane keczupem:-)

Składniki na 6 osób:

  • 12 parówek
  • 30 dag sera
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • keczup
  • oliwa

Ciasto francuskie pokroić na takie prostokąty, żeby parówka mieściła się w nich wzdłuż i wszerz. Ser żółty pokroić w plastry. Każdą parówkę owinąć plastrem żółtego sera, wkładać do ciasta francuskiego i dokładnie zlepić wszystkie boki.

Blachę delikatnie posmarować olejem Piec 20 minut w temperaturze 200 °C, aż ciasto zrobi się rumiane. Gorące parówki polać keczupem, podawać z pieczywem.

Smacznego !

Kategorie przepisów