Parówki w kruchym cieście

Tym razem szybki przepis na smaczną przekąskę. Ciasto jest wyjątkowo kruche, co dodaje potrawie delikatności. Można podawać na ciepło i zimno, z dowolnym sosem.
Zdjęcie - Parówki w kruchym cieście - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki (na 10szt.):
  • 300g mąki pszennej
  • 200g margaryny
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • 5 cienkich parówek
  • 5 plasterków żółtego sera
  • cebula
  • keczup, musztarda
  • 1 żółtko do posmarowania
Mąkę, margarynę żółtko i sól zagnieść na ciasto, szybko wyrobić, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 20min. Parówki i plasterki sera przekroić na połowy, cebulę drobno posiekać. Schłodzone ciasto podzielić na 10 części, każdą rozwałkowywać na prostokąt ok. 5x6cm. Na tak przygotowane ciasto nakładać po łyżeczce keczupu i musztardy, na to ser, parówkę i łyżeczkę cebulki. Ciasto zawijać w rulon wokół parówki, tak aby sklejenie pozostawić na spodzie. Układać na blaszce wyłożonej papierem, posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec w w temp. 180ºC. przez ok. 20min.

Przepisy z tych kategorii

3

Grecka tortilla

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

10

Parówki z boczkiem i serem

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

9

domowy McWrap

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

2

Kanapka

upl upl
Niebo w gębie

Serowe kulki w ziarnach

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Ziołowe kulki serowe

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Dynia pieczona z czosnkiem i r…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Grillowana nektarynka z wiejs…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Pâté z kurzych wątróbek

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Nieortodoksyjne fondue

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Brukselka z masłem orzechowym

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Cukinia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity