Paluszki francuskie z sezamem

Paluszki francuskie z sezamem


Zdjęcie - Paluszki francuskie z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Na słodko i wytrawnie...........ciasto francuskie niezastąpione w każdej sytuacji.

Tym razem na wytrawnie ,czyli paluszki serowe z sezamem Zdjęcie - Paluszki francuskie z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 białko /do smarowania ciasta

Wykonanie: Schłodzone ciasto francuskie rozłoży na blacie. Połowę posypać świeżo startym serem. Złożyć i docisnąć. Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem. Ostrym nożem pokroić paski /1,5 -2 cm/ Paski ciasta delikatnie skręcić i wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 200 st. C.
Zdjęcie - Paluszki francuskie z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów