Palmiery Bolognese - Partyhits!

Palmiery Bolognese - Partyhits!
Zdjęcie - Palmiery Bolognese - Partyhits! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Genialna w swej prostocie,pyszna i najprostsza z przekasek,która zawsze robi furorę wsród gości.Z gotowego ciasta francuskiego można wyczarować prawdziwe pyszności.Niewiele zachodu,a efekt znakomity.Oprócz nadzienia o znakomity smak zadba dobre gatunkowo ciasto francuskie.Dlatego wybierz z lady chłodniczej ciasto z masłem ,jest dużo lepsze w smaku od innych tańszych zamienników.Dzisiejsze palmiery są z dodatkiem pysznego sosu bolognese.Bajeczne smakują jedzone prosto z piekarnika,na zimno równie rewelacyjne.Nie wiem tylko,czy warto robić je z jednej porcji,bo znikają w tempie błyskawicznym.Polecam przepis,na karnawałową przekąskę sprawdzą się idealnie.

Zdjęcie - Palmiery Bolognese - Partyhits! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na 16 sztuk:

250 g mieszanego mięsa mielonego
2 łyżki oleju
200 g przecieru pomidorowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz,cukier
1 łyżeczka suszonego oregano
1 opakowanie ciasta francuskiego a`275 g
1 łyżka mąki

Wykonanie:
    Zdjęcie - Palmiery Bolognese - Partyhits! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • mięso mielone podsmażyc na rozgrzanym oleju na rumiano.Dodać przecier pomidorowy i koncentrat ,sól,pieprz,cukier i oregano.Smażyć na patelni 10 minut,aż nadmiar płynu odparuje,a sos się zagęści.Odstawić do wystudzenia
  • rozwinąć rolkę ciasta francuskiego i rozsmarować przestudzoną mięsną masę.Od krótkiej stony zwinąć z obu stron do środka
  • ostry nóż zanurzyć w mące i pociąć rolkę w 1-cm plastry.Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy
  • piec w gorącym piekarniku na środkowej szynie 15-16 minut.Można pociąć ciasto także w grubsze 2-cm plastry.Moje są właśnie tej grubości.Należy wówczas wydłużyć czas pieczenia do 20 minut
ŻYCZĘ SMACZNEGO!




Kategorie przepisów