Owocowy przekładaniec

Soczyste owoce z aromatem pomarańczowego likieru, chrupiące słodkie bezy i kremowy jogurt lub - w wersji bardziej kalorycznej - śmietana. Idealny deser na upalny dzień :)

Składniki:
truskawki i nektarynki lub brzoskwinie
małe bezy - gotowe lub zrobione samodzielnie (np. z przepisu na Pavlovą)
gęsty jogurt naturalny lub śmietana kremówka
łyżka cukru
łyżka likieru cointreau
łyżka płatków migdałowych
Owoce mieszamy z likierem i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nakładamy owoce do pucharków, na nie układamy bezy i polewamy dosłodzonym jogurtem, posypujemy migdałami. Podajemy natychmiast.
Smacznego!

Składniki:
truskawki i nektarynki lub brzoskwinie
małe bezy - gotowe lub zrobione samodzielnie (np. z przepisu na Pavlovą)
gęsty jogurt naturalny lub śmietana kremówka
łyżka cukru
łyżka likieru cointreau
łyżka płatków migdałowych
Owoce mieszamy z likierem i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nakładamy owoce do pucharków, na nie układamy bezy i polewamy dosłodzonym jogurtem, posypujemy migdałami. Podajemy natychmiast.
Smacznego!