Moja 
gofrownica znów była w użyciu..i znów kolejne orzeszki...tym razem kakaowe...przepis na nie podpatrzyłam 
tutaj..według mnie ciasto było ciut za słodkie.. i dlatego nie robiłam masy orzechowej..a niepotrzebne resztki [ nie zawsze uda się upiec idealne orzeszki, jeśli damy za dużo ciasta] odcięte od upieczonych orzeszków wymieszałam z dżemem..najlepiej kwaskowatym.i tak nadziałam orzeszki...Przepis mimo to cytuję wraz z nadzieniem orzechowym..może komuś przyda się i przepis na nadzienie orzechowe..
- 25 dag mąki 
 
- 15 dag masła lub margaryny 
 
- 12 dag cukru pudru 
 
- 1 łyżka kakao 
 
Nadzienie: 
- 15 dag masła 
 
- 15 dag cukru pudru 
 
- 10 dag orzechów włoskich mielonych 
 
- mleko (ok. pół szklanki) 
 
- około 30 g spirytusu
 
Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i wkładać każdą kulkę do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków. Mielone orzechy sparzyć gorącym mlekiem. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wystudzone już orzechy i alkohol.
Nadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem .