Omlet z kiełbasą i grzybami

Omlet z kiełbasą i grzybami

Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet z kiełbasą i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 140 g pieczarek
  • 100 g ulubionej kiełbasy
  • 4 jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku i pietruszki
  • 1 łyżka oleju Kujawski 3 ziarna
  • ½ łyżki mleka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

W średniej misce roztrzep trzepaczką jajka, dopraw solą oraz pieprzem, wlej mleko i ponownie całość wymieszaj.

 

Na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej Kujawski 3 ziarna, wrzuć pokrojone w plasterki pieczarki i kiełbasę. Smaż przez 3 min. Wlej jajka, posyp połową ziół i smaż przez 3 min. Następnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę.

 

Przełóż omlet na talerz, posyp resztą ziół i podawaj z chrupiącym pieczywem.

 

Porada:

Zamiast kiełbasy możesz użyć resztki szynki, boczku lub innej wędliny.

 

Puszysty omlet z aromatyczną kiełbasą i pieczarkami, który z pewnością sprawdzi się na leniwe weekendowe śniadanie. Usmażony na oleju Kujawskim 3 ziarna, który zawiera w składzie olej z pestek dyni, uzyskuje delikatny ich posmak i aromat.

 

 

Przepis pochodzi z karmelowy.pl

Kategorie przepisów