Omlet z cukinią

Powracam do jajek na śniadanie. Pyszne i sycące. Dla mnie najlepsze. Jeśli lubicie jajka tak jak ja polecam omleta. Dzisiaj z cukinią.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1/2 małej cukinii
- 1 mała cebula
- olej do smażenia
- sól, świeżo mielony pieprz
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na patelnię i chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć jeszcze ok. 3 min.Zdjąć z ognia. Jajka rozbełtać z mlekiem. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju. Wlać masę jajeczną i smażyć na wolnym ogniu. Podważąć brzegi aby nie ścięta jeszcze masa spłynęła. Ułożyć na omlecie podsmażoną cukinię i złożyć omleta na pół. Delikatnie zsunąć na talerz i natychmiast podawać.
Smacznego:)