Omlet razowy z żurawiną

Lubię omlety zwłaszcza z rana bo są sycące i zaspakajają mój głód na długi czas. Jest puszysty i co tu więcej mówić jest pyszny... Znalazłam zdjęcie na instagramie niestety bez przepisu, ale że omlety robię bardzo często to żaden problem tym razem razowy z twarogiem i żurawiną polecam
porcja dla jednej osoby
- 2 białka
- 1 żółtko
- 1 czubata łyżka mąki razowej
- szczypta soli
- 1 łyżka oliwy
dodatki
- ok 100 g twarogu
- 1 - 2 łyżeczki żurawiny (taka jak do mięsa lub serów)
- pestki dyni,słonecznika oraz sezam po ok 1 łyżeczce
Pestki zrumienić na suchej patelni i podstawić.
Następnie białka ubić ze szczyptą soli na sztywno dodać żółtko oraz mąkę i delikatnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy i smażyć na rumiano z obu stron. Pod koniec smażenia kładę duży talerz na patelni aby się podgrzał - ściągam go za pomocą rękawicy lub ściereczki aby się nie oparzyć i przekładam na niego omlet.
Omlet smaruję twarogiem oraz żurawiną i posypuję zrumienionymi ziarnami.
Smacznego