OMLET PARYSKI
            
Śniadania są jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia.Dają siłę i energię na cały dzień.Dzisiejszy omlet nie jest może niskokaloryczny...ale smaczny i kolorowy.
Składniki: (na około 4 porcje)
- 4 jajka
 - 4 pieczarki
 - parę plasterków wędzonego boczku
 - plasterki sera camembert
 - pomidor
 - szklanka mleka
 - masło
 - szczypiorek
 - sól,pieprz
 - gałka muszkatołowa
 

Pieczarki umyłam,obrałam i pokroiłam w plasterki.

Pokroiłam wędzony boczek.

Podsmażyłam go na patelni.

Dodałam pieczarki.

Spażyłam i obrałam ze skórki pomidora.Pozbyłam się z niego pestek.Pokroiłam go i dodałam do podsmażonych wcześniej składników.

Zalałam masą jajeczną.Wsypałam pokrojony szczypiorek.

Smażyłam omlet około 15 minut.

Przed końcem smażenia,ułożyłam na wierzch plasterki sera.

Przykryłam wszystko przykrywką, aby ser się rozpuścił a jajka dokładnie usmażyły.


Smacznego!
