Omlet nadziewany warzywami


- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 5minuty
Jajka to najlepsze śniadanie na świecie:) I dają mnóstwo możliwości.. U mnie dzisiaj omlet ze świeżymi ziołami wypełniony pysznym nadzieniem z duszonych warzyw.
Składniki- jajka - 2 szt.
- mleko - 4 łyżki
- papryka czerwona - 1/2 szt.
- cebula - 1 szt.
- pieczarki - 5-6 szt.
- natka pietruszki/koperek - 3 łyżki
- szczypiorek - do posypania
- olej - do smażenia
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Cebulę, paprykę pokroić w paski, pieczarki w plasterki. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać pieczarki i paprykę, dusić kilka minut, aż lekko zmiękną. Przyprawić do smaku.
Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Dodać posiekane zielone zioła. Na patelni rozgrzać olej, wlać jajka i smażyć na małym ogniu, podważając brzegi i rozlewając płynne jeszcze jajka. Gdy omlet jest już odpowiednio ścięty napełnić go duszonymi warzywami, posypać szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać natychmiast.
Smacznego:)