Omlet nadziewany warzywami
            
        
        
            - Wynik: 10
 - Czas przygotowania: 5minuty
 - Czas gotowania: 5minuty
 
Jajka to najlepsze śniadanie na świecie:) I dają mnóstwo możliwości.. U mnie dzisiaj omlet ze świeżymi ziołami wypełniony pysznym nadzieniem z duszonych warzyw.
Składniki- jajka - 2 szt.
 - mleko - 4 łyżki
 - papryka czerwona - 1/2 szt.
 - cebula - 1 szt.
 - pieczarki - 5-6 szt.
 - natka pietruszki/koperek - 3 łyżki
 - szczypiorek - do posypania
 - olej - do smażenia
 - sól - do smaku
 - pieprz - do smaku
 
Cebulę, paprykę pokroić w paski, pieczarki w plasterki. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać pieczarki i paprykę, dusić kilka minut, aż lekko zmiękną. Przyprawić do smaku.
Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Dodać posiekane zielone zioła. Na patelni rozgrzać olej, wlać jajka i smażyć na małym ogniu, podważając brzegi i rozlewając płynne jeszcze jajka. Gdy omlet jest już odpowiednio ścięty napełnić go duszonymi warzywami, posypać szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać natychmiast.
Smacznego:)
