Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu

- Składniki:
- Omlet :
- - jajko - 2 szt
- - mąka pszenna - 2 łyżki
- - sól - 1 szczypta
- - masło - 1 łyżka
- Mus:
- - jabłka prażone - 50 g
- - cukier puder - 1 łyżka
- - laska wanilii - 1 szt
Robicie sobie czasami omlety biszkoptowe na śniadania?
Ja je uwielbiam!
Nie tylko w wersji na słodko , ale i na ostro … z warzywami … z ziołami … serem.
Dziś mam dla Was owocową wersję – z musem jabłkowym!
Łatwy … szybki … smaczny!
Sposób przyrządzenia :
Mus:
Laskę wanilii wydrążamy.
Dodajemy do cukru pudru.
Delikatnie mieszamy z prażonymi jabłkami.
Omlet:
Białka oddzielamy od żółtek.
Ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę!
Dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy aż dokładnie się połączą.
Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy ciasto.
Smażymy po kilka minut z 2 stron.
Rozkrawamy na 2 księżyce.
Przekładamy musem waniliowo – jabłkowym i obficie posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!