Oliwkowe ślimaczki

przepis:
.
25 dag mąki
2 dag świeżych drożdży
150 ml ciepłej wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
2 oliwy
3 łyżki płatków suszonej papryki
słoiczek oliwek nadziewanych papryką
1-2 ząbki czosnku
Z drożdży, cukru, 1 łyżeczki mąki i wody zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól, zaczyn drożdżowy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić sprężyste ciasto, dodać oliwę i płatki papryki.
Oliwki drobno posiekać, dodać do nich zmiażdżony czosnek.
Ciasto rozwałkować na prostokąt, rozłożyć na nim posiekane oliwki. Ciasto zrolować w roladę, pociąć na 2 cm kawałki. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok 20 min. w temp. 180 C.
