Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe

Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe

Zdjęcie - Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Moja propozycja wykorzystania dyni - jako, że zup mam dość;) Co dodacie do środka - to taki smak uzyskacie. Mogą być to krewetki koktajlowe, czy rozdrobniony brokuł. Moja propozycja poniżej. Na masę najlepsza będzie dynia piżmowa, bo jest "mączna".
Zdjęcie - Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
pół dyni piżmowej
2 jaja
ok 30 gram tartego parmezanu
3-4 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
papryczka chili
ząbek czosnku
garść posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Dynię pieczemy ok 40 mini w 190 stopniach. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Odstawiamy aby wystygła. Do zimnej dyni wbijamy jaja, dodajemy mąkę, ser i pozostałe składniki. Wyrabiamy krótko masę. Formujemy nuggetsy, obtaczamy w kaszce kukurydzianej, układamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok 25 minut.
Do maczania w sosach ulubionych.

Kategorie przepisów