Napój z jabłek i imbiru

Napój z jabłek i imbiru

Jesień w pełni. Dżdżysto, pochmurnie, wilgotno i chłodno. Łatwo teraz złapać jakąś infekcję. W taką pogodę lubimy się rozgrzewać napojem owocowo-korzennym. Doskonale smakuje bez udziału herbaty, ale oczywiście można do jego składników włączyć nasze ulubione herbaciane liście. 
Przy okazji przypominam, że w piątek i sobotę w Warszawie rozgrzewa nas Festiwal Herbaty Dilmah.

Zdjęcie - Napój z jabłek i imbiru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Napój z jabłek i imbiru

plastry jabłka ze skórką

plaster nieobranego imbiru

skórka pomarańczy

kilka goździków

szczypta cynamonu

miód, ale taki najprawdziwszy

Wszystko poza miodem zalewamy wrzątkiem, żeby miód nie stracił na wartości, należy go dodać dopiero, jak napój przestygnie.

Kategorie przepisów