Naleśniki zapiekane z bananami i czekoladą

Naleśniki zapiekane z bananami i czekoladą

Dziś potężna dawka kalorii!

( Ale gwarantuję Wam, że od czasu do czasu taka dawka Wam nie zaszkodzi! ).

Fantastyczne, chrupiące naleśniki zapiekane z bananami i pyszną, mleczną czekoladą.

Skóra naleśników fantastycznie chrupie, a delikatny krem bananowo-czekoladowy rozpływa się w ustach.

Niebo w gębie!

Zaszalejcie i zróbcie!

Zdjęcie - NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( dla 3-4 osób )

NALEŚNIKI:

* mąka pszenna – 1,5 szkl

* mleko ( ja użyłam napój sojowy Alpro ) – ok. 2,5 szkl

* jajko – 2 szt

* sól – 1 szczypta 

* olej – ok.0,5 szkl

DODATKOWO:

* miękkie banany – 3 szt

* mleczna czekolada – 150 g

* cukier – 1 łyżka

* zimne masło – ok. 50 g

PS. do nadzienia możemy dodać odrobinę rumu ;)

Zdjęcie - NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą miksujemy.

Smażymy duże, cienkie naleśniki.

NADZIENIE:

Banany kroimy w drobną kosteczkę, czekoladę siekamy.

CAŁOŚĆ:

Każdy naleśniki pokrywamy bananami i posypujemy posiekaną czekoladą.

Zamykamy w trójkąty, układamy w naczyniu żaroodporny ( jeden delikatnie zachodzi na drugi – jak dachódwki ).

Całość posypujemy wiórkami z masła i cukrem.

Zapiekamy w 180C przez ok. 20-25 minut.

Podajemy gorące!

Zdjęcie - NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami DRUKUJ:

Kategorie przepisów