Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną

Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną
Coś pysznego lekkiego . Niebo w gębie .Polecam

Naleśniki z szpinakiem podane z śmietaną

składniki

1 opakowanie szpinaku,
Sól morska- MŁYNEK,
3 ząbki czosnku
pieprz biały
1 szt serek topiony,
1/2 kg mąka,
mleko,
2 jajka,
3 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
1 łyżka masła
śmietana kwaśna
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy łyżeczkę cukru sól do smaku wbijamy jajka i wlewamy mleko. Miksujemy dolewając mleko -ciasto ma wyjść konsystencji śmietany.Na koniec dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy .
Smażymy naleśniki na patelni teflonowej już bez tłuszczu.
Na patelni na maśle podsmażamy szpinak .Dodajemy wyciśnięty czosnek sól pieprze do smaku . Smażymy. Świeży szpinak podlewamy odrobiną bulionu ,mrożony ma dość wody w sobie .Gdy szpinak jest gotowy przekładamy go do miseczki ,dodajemy serek topiony i mocno mieszamy ,żeby serek ładnie połączył się z szpinakiem . Naleśniki smarujemy szpinakiem zawijamy . Podajemy z kwaśną śmietaną



Kategorie przepisów