Naleśniki z musem malinowym
            
 
 Moja mama robiła nam z cynamonem i to były najlepsze naleśniki na świecie. Pewnego dnia moja sąsiadka zapukała do drzwi. Gdy otworzyłam stała z talerzem i powiedziała - niespodzianka:-) Dobrze się domyślacie - to byłe właśnie te z musem malinowym. 
 
 
 Składniki:
 Ciasto naleśnikowe:
- 1 szkl. mleka,
 - 1 szkl. wody mineralnej gazowanej,
 - 2 jajka,
 - 2 szkl. mąki,
 - 2 łyżki oleju,
 - szczypta soli,
 
nadzienie serowe:
- 30 dkg twarogu półtłustego,
 - 1 żółtko,
 - jogurt naturalny,
 - cukier puder,
 
mus malinowy:
- 30 dkg świeżych lub mrożonych malin,
 - cukier puder (można pominąć),
 - jogurt naturalny.
 
Przygotowanie:
 
 Składniki na ciasto wymieszać i usmażyć naleśniki. Twaróg utrzeć z żółkiem, dodać do smaku cukier puder i jogurt, aby konsystencja była łatwa do smarowania. Kilka malin odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z jogurtem i cukrem (niekoniecznie). Naleśniki posmarować serem, złożyć w chusteczkę. Podsmażyć na klarowanym maśle i polać musem malinowym. Posypać owocami na wierzchu.