Naleśniki z łososiem i ricottą

Naleśniki z łososiem i ricottą
Wiecie co najbardziej lubimy w naleśnikach? To, że można je przygotować na wiele sposobów i zawsze smakują rewelacyjnie. Z warzywami, owocami, z mąki pszennej czy orkiszowej, z dodatkiem bananów, orzechów czy kawy - są świetnym sposobem na obiad, deser czy przystawkę. Polecamy Wam dziś jedną z naszych ulubionych wersji naleśników- z łososiem, kaparami, ricottą i rukolą.



Porcja: 2 Czas przygotowania: 20-30 minut Poziom trudności: łatwe

Składniki:
  • 150 g łososia wędzonego
  • 100 g rukoli
  • 150 g ricotty
  • 2 łyżki kaparów
  • 4 naleśniki (grube)


Zdjęcie - Naleśniki z łososiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Naleśniki z łososiem i ricottą


Przygotowanie:

Na każdym naleśniku rozsmarowujemy 1 łyżkę ricotty, kładziemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia, 1/2 łyżki kaparów i 25 g rukoli. Zawijamy i ścinamy po skosie by powstały wieżyczki jak na zdjęciu. Tak robimy z każdym naleśnikiem do wyczerpania składników. Podajemy na rukoli z dodatkiem sosu czosnkowego. Przepis na naleśniki z pewnością każdy z Was ma swój ulubiony, nie ma tu znaczenia czy będą to naleśniki pszenne czy bezglutenowe, ważne by były nieco grubsze niż z reguły :)

Kategorie przepisów