Naleśniki z kremem migdałowym i czarnymi porzeczkami

Naleśniki z kremem migdałowym i czarnymi porzeczkami
przepis:

Naleśniki:

1 jajko

1 szklanka mleka

0,5 szklanki gazowanej wody mineralnej

ok. 10 łyżek pszennej mąki

szczypta soli

1 łyżeczka cukru

masło klarowane do smażenia naleśników

krem migdałowy (Weisse Crunchy Mandel Creme - EnerBio)

mrożone czarne porzeczki

jogurt naturalny

cukier puder

pokruszone zblanszowane migdały

Jajko ubić z mlekiem.

Do masy jajecznej dodać mąkę, cukier i sól, dobrze wszystko zmiksować.

Na koniec do ciasta dodać wodę mineralną.

Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.

Z ciasta upiec cienkie naleśniki.

Naleśniki posmarować kremem migdałowym, na nim położyć porzeczki.

Naleśniki zwinąć i obsmażyć na klarowanym maśle.

Gotowe naleśniki posypać cukrem podrem, polać jogurtem i posypać pokruszonymi migdałami

Zdjęcie - Naleśniki z kremem migdałowym i czarnymi porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów