Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem

Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem
Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

Naleśniki: - po 4 łyżki mąki pszennej i razowej - dwa małe jajka - woda - oliwa, sól
Farsz: - 100 g kaszy gryczanej - 0,5 kg pieczarek - czerwona cebula - 100 g żółtego sera - pęczek natki pietruszki - sól, pieprz - oliwa
Sos: -100 g żółtego sera - łyżka mąki - łyżka masła - pół szklanki mleka - sól, świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Smażymy naleśniczki z podanych składników. Farsz przygotowujemy wg poniższego przepisu: http://gochagotuje.blogspot.com/2014/03/cukinie-nadziewane-kasza-gryczana-z.html. Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu, zawijamy w rulonik, smażymy na odrobinie oliwy. W tym czasie przygotowujemy sos. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżkę mąki, roztrzepujemy żeby nie zrobiły się grudki, dolewamy mleko i dosypujemy starty żółty ser, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Jeśli sos jest za gęsty możemy dodać odrobinę wody. Naleśniczki wykładamy na talerz, polewamy sosem, posypujemy posiekaną natką i świeżo mielonym pieprzem. Yummy!!

Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów