Naleśniki pełnoziarniste ze szparagami

Jak już nastąpi u Was przesyt mięsnych dań, zapachu grilla i wszystkiego co się z nim kojarzy to polecam przerzucić się na lekki obiad, czyli naleśniki pełnoziarniste ze szparagami, kozim serem, szynką dojrzewającą i pomidorkami koktajlowymi.
- ½ składników na naleśniki wg mojego przepisu
- 18 szparagów zielonych
- 12 plastrów szynki dojrzewającej
- 100g sera koziego
- pomidorki cherry
- ogórek krótki
- mix sałat (np. z botwiną)
sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- garść siekanego szczypiorku
- garść siekanej pietruszki
- sok z ½ limonki
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Naleśniki robię wg przepisu.
Szparagi blanszuję przez 3 minuty we wrzątku. Ogórka i pomidorki kroję w mniejsze kawałki.
Składniki sosu miksuję w blenderze.
Na przygotowane naleśniki układam plastry szynki, plastry sera koziego, mix sałat, szparagi i pozostałe warzywa. Polewam sosem, zawijam na pół.