Nadziewane roladki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym

Nadziewane roladki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym

Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem. Cieknie ślinka, prawda? Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym. Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.

Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.

Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.

Polecam!

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )

* ser żółty – ok. 100 g

* cebula – 2 szt

* śmietana 18% – 200 ml

* mąka pszenna – 2 łyżki

* bulion warzywny – 250 ml

* koperek -1 garść

* sól, pieprz, papryka – do smaku

* olej do smażenia

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty.

Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.

Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.

Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.

Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.

Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

DRUKUJ:

Kategorie przepisów