Nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki

Zdjęcie - Nadziewane pieczarki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pyszne pieczarki z nadzieniem, rewelacyjne jako przekąska na imprezie lub jako osobne danie, np. na kolację, polecam do wypróbowania.

Składniki:

  • 25 większych pieczarek
  • 2 cebule
  • masło
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej lub oliwa z oliwek

 

Pieczarki umyć, obciąć nóżki i wydrążyć miąż z środka. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Oddzielnie usmażyć mięso mielone oraz nóżki i miąż z pieczarek. Wszystkie  usmażone składniki oraz jajka na twardo przekręcić przez maszynkę, najlepiej 2 razy. Dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

Kapelusze pieczarek w środku doprawić solą i pieprzem. Gotowe nadzienie nakładać w kapelusze pieczarek. Następnie spód kapeluszy panierować w jajku i bułce tartej. Pieczarki smażyć na rozgrzanym mocno oleju na złoty kolor.

Smacznego:-)

 

Kategorie przepisów