Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi

Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi

Zdjęcie - Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Nie ma to jak prostota. Szczególnie, jeśli chodzi o owoce morza, takie jest moje zdanie.

Zdjęcie - Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proste, świeże składniki. Niezawodna szalotka, odrobina czosnku, białe wino plus kilka dodatków – tym razem pachnący ciepłym słońcem tymianek i słodkie pomidorki koktajlowe. Plus na koniec- odrobina masła. Bo masło (zawsze!) robi różnicę!

Zdjęcie - Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi

Agata, 1 sierpnia 2014

Zdjęcie - Mule z tymiankiem i pomidorkami koktajlowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną szalotkę i czosnek. Dodaj pomidorki (przekrojone na połówki) i tymianek, wymieszaj, zalej winem.

Dodaj świeże mule (z oczyszczonymi skorupkami, tylko te szczelnie zamknięte!). Przykryj pokrywką i gotuj ok. 5 minut, aż skorupki się otworzą. Wyłącz gaz, dodaj masło i wymieszaj całość.

Wyrzuć mule, które się nie otworzyły. Pozostałe podawaj od razu w towarzystwie bagietki, ozdobione kilkoma gałązkami świeżego tymianku.

Kategorie przepisów