Muffiny z malinami
Wspaniałe muffiny z jeszcze mrożonymi malinami. Wspaniałe – wilgotne w środku z chrupiąca skórką…rewelacyjne!
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka, roztrzepane
110 g cukru
pół szklanki oleju
300 g jogurtu naturalnego
300 g malin – użyłam mrożonych
cukier demerara do posypania
W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki suche, w drugim mokre. Połącz oba naczynia razem razem. Na koniec dodaj maliny.(ja ich nie odmrażałam)
Ciasto nałóż do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, każdą muffinkę posyp cukrem demerara. Wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 25 minut.
Poczekaj chwilę by lekko ostygły (trudne zadanie ), potem wyciągnij z formy i studź na kratce.