Muffiny z cukinią

Muffiny z cukinią

Ciasta z dodatkiem warzyw, które robiłam do tej pory bardzo mi smakowały zarówno ciasto z czerwonej fasoli jak i marchewkowe. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić muffiny z cukinią, której dotąd w wypiekach nie używałam. Okazało się, że muffiny zniknęły równie szybko jak pozostałe warzywne eksperymenty.
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki (8szt.):

100g mąki pszennej

30g ciemnego kakao

60g cukru

120ml oleju

100ml wody

80g startej cukinii

łyżeczka proszku do pieczenia

jajko
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
W misce łączymy suche składniki, a następnie dodajemy mokre i wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy cukinie i mieszamy ciasto łyżką.
Do formy na muffiny wkładamy papilotki i wypełniamy je masą do 2/3 wysokości. Babki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180st C przez ok.25 minut.
Zdjęcie - Muffiny z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów