Muffiny cynamonowe z rodzynkami

Muffiny cynamonowe z rodzynkami

Podawanie przepisów na muffiny jest zawsze dla mnie trudną próbą, bo zazwyczaj robię muffiny na oko i jakoś zawsze wychodzą. Dodam jeszcze, że wiele razy już muffiny ratowały mnie w obliczu niezapowiedzianych gości, którym wypada podać coś do kawy :)

Składniki suche:

150 g mąki

50 g mielonych migdałów

2 łyżeczki cynamonu 

80 g brązowego cukru

łyżeczka proszku do pieczenia

łyżeczka sody

garść rodzynek

Składniki mokre:

150 ml mleka

100 ml oleju

3 jajka

Wymieszaj osobno składniki suche i mokre, następnie wlej mokre do suchych, wymieszaj do połączenia się składników. Nakładaj ciasto do papilotek do 2/3 wysokości. Piecz około 20-25 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - Muffiny cynamonowe z rodzynkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów