Muffiny Bananowe z Orzechami
            
Zimno! Rower i deszcz z zaskoczenia - niemiłe połączenie... Zawinięta w koc, z czapką na głowie zajadam się tymi małymi pysznościami. Ze szklanką gorącego kakao w ręce. To moja metoda na chłoda. Polecam :)
Składniki:
- 300 ml mąki pełnoziarnistej
 - 2 łyżki fruktozy (można oczywiście zwiększyć jej ilość wg własnych upodobań)
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1/2 łyżeczki sody
 - 1 banan (dojrzały, obrany i rozgnieciony widelcem)
 - 1 rozkłócone jajko
 - 1/3 szklanki maślanki
 - garść drobno posiekanych orzechów
 
Piekarnik nagrzać do 180C. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z proszkiem, sodą i fruktozą.Banany, jajko i maślankę połączyć w odrębnej misce. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Dodać orzechy i jeszcze raz wymieszać.Foremki do muffinek napełnić masą (do 3/4 wysokości) i piec około 25 minut. Wyszło mi 8 sztuk.* Zainspirował mnie przepis Agnieszki.