Muffinki z serem pleśniowym i orzechami

Muffinki z serem pleśniowym i  orzechami
przepis:

250 g mąki pszennej

2 jajka

ok 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

100 g sera pleśniowego Lazur

100 ml oleju

200 ml mleka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

rozmaryn

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.

Jajka zmiksować z olejem i mlekiem, a następnie dodać je do mąki.

Wszystko wymieszać łyżką, tak aby składniki dobrze się połączyły.

Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać więcej mleka.

Do ciasta dodać posiekane orzechy i pokrojony w kostkę ser.

Ciasto wyłożyć do foremek na muffinki, posypać je rozmarynem.

Muffinki piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temp 180 C.

Zdjęcie - Muffinki z serem pleśniowym i  orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów