Muffinki z rodzynkami i białą czekoladą

Muffinki z rodzynkami i białą  czekoladą

Jako, że muffinki są chyba najłatwiejszym wypiekiem na świecie polecam dzisiaj te oto  z białą czekoladą i rodzynkami. Chyba nie muszę za specjalnie na nie namawiać bo nie znam osoby, która nie lubiłaby mufiinek. Największą zaletą dzisiejszych babeczek jest rozpływająca się w ustach czekolada. Przepis pochodzi z tej strony.

Zdjęcie - Muffinki z rodzynkami i białą  czekoladą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 85 g masła
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 130 g rodzynek
  • 100 g białej czekolady

Masła rozpuścić i przestudzić.  Mąkę, proszek do pieczenie oraz cukier połączyć ze sobą, w osobnej misce wymieszać masło, mleko i jajka. Białą czekoladę poszatkować na małe kawałki. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki, następnie dodać rodzynki i czekoladę – wymieszać. Ciastem wypełnić formę do muffinek wyłożoną papilotkami.  Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. 

Smacznego:)

Kategorie przepisów