Muffinki pomarańczowo imbirowe z ricottą


Kolejny raz udało się !!
Wspólnie pieczone muffinki - aromatyczne i wilgotne - pyszne :)
Przepis z bloga Miłość w brzuchu mam.
Muffinki pomarańczowo imbirowe z ricottą
PRODUKTY:
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 125g ricotty
- Sok z połowy pomarańczy
- Skórka z całej pomarańczy
- 1,5 łyżeczki imbiru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- siekane orzechy

WYKONANIE:
Mąkę, proszek , imbir i cukier wymieszać w jednej misce.
Mleko, olej, jajko, sok, skórkę i ricottę wymieszać dokładnie w drugiej misce.
Wlać składniki mokre do suchych, szybko, ale dokładnie połączyć wszystko widelcem.
Przelać masę do papilotek (3/4 ich wysokości). Posypać wierzch orzechami
Piec muffinki ok. 25-30 minut w 180'.
W akcji wzięły udział:
- Justyna z bloga Gotowanie i pieczenie
- Joanna z bloga Grunt to przepis
- Bożena z bloga Moje domowe kucharzenie
- Szóste niebo
- Dorota z bloga Moje Małe Czarowanie
