Mocno czekoladowe brownies na jesienny blues
(Chewy Fudge Brownies)Uwaga! Bardzo słodkie! Ale jakie pyszne...

250 g masła
200-250 g kakao
4 lub 5 jajek
400 g cukru
190 g maki
szczypta soli
duży cukier waniliowy
orzechy włoskie – ok. pół szklanki (w oryginalnym przepisie były orzechy pekanowe)
Stopić masło i wymieszać je z kakao – schłodzić i dodać jajka oraz cukier – stopniowo – mieszając na gładka masę. Dodać cukier waniliowy, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać na gładką masę. Dodać posiekanych orzechów.
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika na 45-55 minut.
Jak przestygnie posmarować masą czekoladową: 3 tabliczki gorzkiej czekolady stopione i wymieszane z ok. 50 g masła i 1 cukrem waniliowym.
Znalezione tu: http://southernfood.about.com/